به گزارش قدس آنلاین، حسن بیگی گفت: اگر پوست دچار سوختگی و در ادامه تاول زدگی شد، به هیچ عنوان اقدام به قیچی و یا ترکاندن تاول نکنید، تاولهای ناشی از سوختگیهای شدید تنها در مراکز درمانی و با تیغهای مخصوص تخلیه میشود.
سرپرستار بخش سوختگی بیمارستان ۱۵ خرداد، استفاده از یخ، خمیردندان، روغن مایع و سیب زمینی و یا هر درمان خودسرانه را مورد انتقاد قرار داد و افزود: در سوختگیهای سطحی در گام اول محل سوختگی را با آب ولرم شستشو دهید و سپس از پمادهای ضد سوختگی معتبر استفاده کنید.
وی با بیان اینکه سوختگی جراحت پوستی یا غشای مخاطی است که در اثر سرما یا گرمای بیش از حد، جریانهای الکتریکی و یا برخورد با مواد شیمیایی رخ میدهد، ادامه داد: غشای مخاطی شامل دهان، التهاب ملتحمه و مجاری راههای هوای است.
سرپرستار بخش سوختگی بیمارستان ۱۵ خرداد با اشاره اینکه سوختگی یکی از حوادث شایع به حساب میآید که سلامت و یا در مواردی جان افراد را تهدید میکند، اظهار کرد: اگر از ساختار پوست و میزان آسیب در زمان سوختگی آگاهی داشته باشید میتوانید از آسیبهای جدی به پوست بکاهید.بیگی به عوامل ایجاد کنند سوختگیها اشاره کرد و گفت: سوختگیها به انواع مختلف سوختگی شیمیایی، الکتریکی، گرمایی، استنشاقی و سوختگی با مایعات داغ تقسیم بندی میشوند.
وی در پاسخ به این سوال که در زمان بروز سوختگی چه میزان از لایههای پوست آسیب میبینند، توضیح داد: سوختگیها چهار درجه دارند، منظور از سوختگی درجه یک، سوختگی است که به لایه خارجی پوست آسیب وارد میکند، در این درجه از سوختگی پوست قرمزی، التهاب مختصر و درد دارد، مراحل بهبود در این موارد طی هفت روز حاصل میشود.
سرپرستار بخش سوختگی بیمارستان ۱۵ خرداد گفت: آفتاب سوختگی مثال واضحی از سوختگی درجه یک است.
وی با بیان اینکه سوختگی درجه دو به لحاظ بافت آسیب دیده عمیقتر از سوختگی درجه یک است، تاکید کرد: زمانیکه لایه خارجی پوست و قسمتی از لایه میانی دچار آسیب شده باشد، پوست حالتی برافروخته دارد و سطح پوست کاملاً مرطوب است، تمامیت پوست از بین رفته و تاول در این موارد مشاهده میشود ضمن اینکه بیمار درد بسیار زیادی را تجربه میکند.
بیگی با اشاره به اینکه درمان سوختگی درجه دو معمولاً ۲۱ روز زمان میبرد، ادامه داد: سوختگی درجه سه هم زمانی رخ میدهد که تمام لایه پوست از لایه سطحی، و لایه میانی از بین میرود و پوست حالت چرمی بهخود میگیرد و به رنگ سفید، نقرهای یا قرمز تیره تغییر رنگ میدهد در این حالت از به این دلیل که بخشی از پایانههای عصبی پوست از بین رفته فرد معمولاً دردی را احساس نمیکند.
۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۲
کد خبر: ۸۳۲۶۰۲
کارشناس ارشد پرستاری، در ارتباط با اقدامات غلط و اشتباه در مواجهه با افرادی که دچار سوختگی شده اند، توضیحاتی ارائه داد.
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
نظر شما